Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

KLART: Södertäljes stjärncenter blir proffs i Spanien

Södertälje Kings landslagscenter Nick Spires har idag skrivit kontrakt med spanska Obradoiro i Spaniens högsta liga ACB.

Nick har fostrats i Södertälje och flyttade som tonåring till Barcelonas basketakademi från vilken han senare blev utlånad till Fuenlabrada det sista året. De senaste två åren har Nick spelat i Södertälje Kings och ambitiöst och målmedvetet tränat tillsammans med coachstaben för att en gång kunna återvända till Spanien, och då förstås till
ACB. Den drömmen slår nu alltså in.
– Inga är mer glada och stolta än vi som jobbat nära Nick under de två senaste säsongerna att han nu får sin chans på denna höga nivå. Detta är ett kvitto på att den miljö som vi har i Södertälje är helt outstanding när det gäller att utveckla spelare med kapacitet att lyckas internationellt, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs i ett pressmeddelande.

Nicks avtal med Obradoiro sträcker sig över 2+1 år.
– Jag är oerhört tacksam för de två åren och tre månader som jag varit i min hemmaklubb sedan återkomsten från Spanien. Ingen annan klubb kommer någonsin kunna ersätta känslan jag har för SBBK, det här är verkligen som att lämna sin familj. Men det här är målet som Vedo (Bosnic) och jag satte på hans kontor för två år sedan och det
vi jobbat mot. Jag vill tacka klubben för förståelsen och att låta mig gå mitt i säsongen och framför allt mina lagkamrater som bara varit stödjande i mitt beslut. Jag kommer sakna dem massor, säger Nick Spires.

Södertälje Kings står nu inför utmaningen att hitta en lösning på den uppkomna situationen för truppen.
– Klart att det blir svårt att ersätta Nick men vi måste ha samma drömmar och målsättningar som våra spelare, vilket i många fall är att spela utomlands på hög nivå. Och oavsett när ett sådant här tillfälle dyker upp så gläds vi oerhört och är redo för att hitta lösningar, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson.

Södertäljes nästa match i SBL spelas på lördag borta mot Jämtland Basket.

Dela inlägget