Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

BC Luleå skänker en kvarts miljon

Lördagen den 30 december anordnar BC Luleå en gratismatch i Luleå Energi Arena. Dessutom ska klubben skänka 250 000 kronor till Barncancerfonden.
– Det är roligt om man kan göra det riktigt bra, säger Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

En gång varje säsong har BC Luleå anordnat en gratismatch under ett decennium. Med hjälp av företagen i Luleå har man kunnat bjuda åskådarna på inträdet, fyllt arenan till taket och skapat en härlig inramning. Men den här säsongen vill BC Luleå göra något mer av gratismatchen. Och därför kommer årets gratismatch att arrangeras till förmån för Barncancerfonden.

När Jämtland Basket kommer på besök lördagen 30 december ska klubben med hjälp avsina fantastiska samarbetspartners, räcka över en check på 250.000 kronor till Barncancerfonden.
– Tillsammans med våra samarbetspartners har vi gjort det här möjligt. Det är hedrande att få jobba ihop med Barncancerfonden och kunna bidra med pengar till en god sak, säger Per Sandström från BC Luleås marknadsavdelning.

Lars Mosesson är klubbdirektör för BC Luleå. Han tycker att årets gratismatch är den viktigaste
som klubben någonsin arrangerat.
– Om man ska gå in och göra sådana här saker så är det roligt om man kan göra det riktigt bra. Det är viktigt för oss att vi vet var pengarna går. BC Luleå engagerar sig socialt på ett antal olika sätt och det känns extra bra att dessutom kunna lämna över den här summan till Barncancerfonden. Vi hoppas att kunna fortsätta att jobba tillsammans även i framtiden, säger Lars Mosesson.

Katarina Gustafsson från Barncancerfonden är positivt inställd till BC Luleås insamling:
– Jag vill rikta ett varmt tack till BC Luleå för deras stora engagemang. Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Forskningen har gjort stora framsteg och idag överlever i genomsnitt 80 procent av de barn som insjuknar i cancer. Varje krona gör skillnad på väg mot vår vision att utrota barncancer.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget