Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Här spelas VM-kvalmatchen mot Turkiet

Idag presenterade Svenska Basketbollförbundet spelplats för Sveriges nästa VM-kvalmatch mot Turkiet som spelas i februari.

Den 23 februari 2018 är det tänkt att bli en ny svensk publikfest på Hovet i Stockholm. Det beskedet gav SBBF på måndagsförmiddagen. Den som minns kommer kanske ihåg EM-kvalmatchen mot Bosnien-Hercegovina i september 2016. Då sattes ett nytt publikrekord för svensk landslagsbasket – 7 120 personer var på plats.
– Alla som missade Bosnienmatchen får nu chansen till en basketupplevelse av internationell klass och de 98% som var nöjda med matchen mot Bosnien tror jag kommer att återkomma. Det blir en fantastisk basketfest, säger Johannes Wohlert, marknadsansvarig på SBBF i ett pressmeddelande.

Basket är en av Turkiets absolut största sporter. Landet var värd för basket-VM 2012 samt basket-EM 2017 och är för närvarande rankade på plats 13 i världen. Fyra lag från Turkiet spelar i Euroleague och de har alltid ett massivt publikstöd vart de än åker. Sverige kommer inte att bli annorlunda.
– När vi spelade mot Bosnien slöt Basketsverige upp och gjorde det till en härlig hemmamatch, vi tror och hoppas att det blir samma sak nu, sådana här matcher får man sällan uppleva på hemmaplan, säger Wohlert.

Sverige har precis avslutat det första kvalfönstret där det blivit knappa förluster mot Ukraina och Lettland. En vinst hemma mot Turkiet blir därför så nära en ”måste-match” man kan komma. Turkarna har i sin tur vunnit två matcher men ganska knappt.
– Turkiet är favoriter men vi var väldigt nära att rubba Bosnien-Hercegovina på Hovet, vi behöver dock en stor publik för att ge oss övertaget, säger den svenska förbundskaptenen Vedran Bosnic.

Dela inlägget