Fotograf: Montage

Förändring i Nässjös trupp

Nässjö Basket har fått en tuff start på säsongen och parkerar just nu sist i SBL. En konsekvens av detta är att klubben bestämt sig för att sparka amerikanen Isaiah Johnson.

Isaiah Johnson var tänkt att ersätta Dartaye Ruffin i Nässjö. Men vistelsen i Småland blev kort för 23-årige Johnson som under måndagen lämnade Nässjö.
– Isaiah har stor potential och han kommer med allra största säkerhet ha en framgångsrik karriär men i dialog med vår coachstab har vi valt att ta detta beslut. Vi har som lag kört lite fast och vi lägger absolut inte skulden på enskilda spelare utan vi som organisation måste ta ansvar och hitta en lösning som vi tror kan leda oss ut på rätt spår, säger Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon.

Ersättaren Devin Gilligan anländer till Nässjö på fredag. 24-årige Gilligan är en 196 centimeter lång forward som de senaste fyra åren spelat för Southern New Hampshire University. Kontraktet gäller för resten av säsongen 2017/2018.
– Devin kommer tillföra offensiv styrka och fysiskt försvarsspel. Devin kommer från en lysande säsong med sitt universitetslag och med hans inträde i Nässjö Basket kommer vi få ett rörligare och snabbare anfallsspel, säger Mats Homelius och Ulf Classon till klubbens hemsida.
– Denna första förändring kändes nödvändig efter inledningen av årets liga och vi jobbar även vidare på flera andra. Vi blir nu initialt lite mindre men vi litar på våra övriga insidespelare som kommer kunna täcka upp i tresekundersområdet. Vi blir mycket spetsigare offensivt och definitivt snabbare över hela banan och vi tror det passar bättre i årets liga, som inte innehåller de stora tunga pjäserna inside utan nästan tvärtom vilket våra matcher i runda ett av ligan visat.

Nässjös förhoppning är att Gilligan hinner bli spelklar till matchen mot Borås den 1 december.

Dela inlägget