Fotograf: Bildbyrån

Matchguide: Nässjö Basket-Jämtland Basket

Den första fjärdedelen av SBL är spelad och precis som i omgång ett så möts nu Nässjö Basket och Jämtland Basket igen. Här är senaste nytt!

Vilka: Nässjö Basket–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 8
När: Fredag 17 november, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: SBLPlay.se

Det första mötet uppe i Östersund i början på oktober slutade med en förkrossande hemmaseger 75-42, men nu är det hemmaplan för Nässjö och där är Nässjö erkänt svårslagna.

Jämtland matchade så sent som i måndags och i en fantastiskt dramatisk match lyckades man något oväntat besegra Södertälje på bortaplan, 103-100. Matchen avgjordes först efter dubbla förlängningsperioder och Jämtlands tillfälliga importlösning William Walker var matchens lirare, och med hela 32 poäng och åtta returer visade han att storformen är på väg.
– Nässjö är ett svårt ställe att spela på, samt har spelare som kan ställa till det för alla lagen. För vår del handlar det om fokus, fokus, fokus och sen mer fokus för en vinst är viktigare än något annat, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

Nässjö har å sin sida haft problem att hitta stabilitet i sitt spel och laget har endast en seger med sig från runda ett. Segern kom hemma mot Uppsala och det är i just hemmamatcherna som Nässjö presterat bäst hittills, även om det senast uppe i Luleå fanns tecken på att Nässjö börjar hitta rätt.
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Nässjö finns det frågetecken för Daniel Eliassons medverkan.

Jämtland saknar fotskadade Brandon Taylor (borta fram till jul).

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland har förlängt kontraktet med William Walker som nu spelar i klubben minst en månad till.
* Nässjö parkerar på jumboplats i SBL.
* Jämtlands Antto Nikkarinen ligger tvåa i assistligan med ett snitt på 5.3 assist per match.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget