Fotograf: Bildbyrån

Matchguide: BC Luleå-Södertälje Kings

En högintressant match spelas i Norrbotten ikväll där regerande mästarna BC Luleå är ute efter revansch på Södertälje Kings. Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå–Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 1
När: Fredag 17 november, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

Premiären i SBL slutade med en tuff smäll för BC Luleå. Efter en bra första halvlek och stor ledning efter två spelade perioder så kollapsade Luleå-laget totalt i andra halvlek. Södertälje Kings jagade ikapp ett stort underläge och fick slutligen stå som segrare, 94-83.

Men det var i oktober. Nu, i mitten av november, är BC Luleå ett helt nytt lag. Ja, det menar i alla fall guarden Brandon Rozzell.
– Det var en tuff förlust för oss som vi fortfarande har i bakhuvudet. Vi kommer ihåg den förlusten men vi är ett helt annat lag nu i jämförelse med början av säsongen. Vi har växt mycket och mognat som lag. De har blivit bättre som lag – vi har blivit bättre som lag. Det kommer att bli en bra kamp, säger Rozzell till Luleås hemsida.

BC Luleå och Södertälje Kings kommer från två helt olika lägen inför fredagens möte i Luleå Energi Arena. Det förstnämnda laget har två raka segrar i bagaget – och det sistnämnda har istället förlorat sina två senaste. i måndags föll Södertälje hemma mot Jämtland med 103-100, i en dramatisk match som avgjordes först efter dubbla förlängningsperioder.
– De senaste två matcherna känns väldigt bra. Många grabbar har klivit fram och spelat med självförtroende för varandra. Vi har börjat få våra leenden tillbaka och har börjat njuta igen. Det känns bra och vi är på väg tillbaka till vår gamla rytm, säger Rozzell.

Hur går dina tankar inför kvällens match?
– Vi är taggade för att spela. Det är en ny match för oss och en ny chans för oss att bli bättre. Vi fokuserar på oss själva. Vi vet att om vi spelar hårt, med varandra och som ett lag så kommer vi att vinna. Vi möter ett bra lag så det blir en tuff match som vi alla ser fram emot.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Södertälje fick tillbaka viktige Tobias Borg från skada senast. Han spelade 16 minuter och satte sex poäng.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå ligger tvåa i poängligan (87.1 ppg) och Södertälje trea (83.7 ppg).
* Södertälje har fyra spelare som snittar mer än 14 poäng per match: Toni Bizaca, Nick Spires, Martin Pahlmblad och Valter Lindström.
* Luleå är det lag som snittar flest åskådare per match: 1 836 st.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget