Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Matchguide: Borås Basket-Uppsala Basket

En omgång till ska spelas i SBL innan landslagsuppehållet står för dörren. Här är senaste nytt inför torsdagens match mellan Borås Basket-Uppsala Basket.

Vilka: Borås Basket–Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 8
När: Torsdag 16 november, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: SBLPlay.se

Sista matchen innan landslagsuppehållet väntar ikväll för Borås och Uppsala. Serieledande Borås har så här långt endast förlorat en av sju matcher, och skulle det bli seger även under torsdagen så kommer man vara i ensam serieledning inför uppehållet.

När lagen möttes i premiären av SBL i början på oktober vann Borås tämligen enkelt på bortaplan, 85-54. Men då spelade inte Uppsalas landslagsstjärna Viktor Gaddefors – det gör han ikväll. Frågan är dock om det blir någon mer match i Uppsala-linnet för 25-åringen vars korttidskontrakt går ut efter matchen mot Borås.
– Vi för en dialog med Viktor. Han vill spela utomlands och det har inte förändrats. Vi får se, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se och fortsätter:
– Vi har inte match i ligan förrän den 1 december och vi kommer att föra en diskussion under landslagsuppehållet och det kommer inte komma något beslut innan. VM-kvalet är ett fönster för att visa sig utomlands.

Det råder ingen tvekan om att Gaddefors varit en rejäl injektion för Uppsala och lagets anfallsspel. 25-åringen har skjutit i 18, 27 och 24 poäng i de matcher han spelat. Skulle han försvinna under landslagsuppehållet talar mycket för att Uppsala kommer kolla efter en utländsk importvärvning.
– En import är också ett alternativ vi har och som vi fortfarande kollar på. Vi avvaktar fortfarande och speciellt hur det blir efter landslagsuppehållet. Många påstår att det kommer vara mycket spelarrörelse efter landslagsuppehållet, säger Gaines till UNT.se.

Här kan du se Borås införprogram “The Hank Tank”!
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar fortsatt Daniel Thuresson, John Brändmark. Simon Gunnarsson är ett frågetecken.

Uppsala saknar eventuellt Rhys Carter som har problem med ryggen.

NOTERA ATT: ✍️
* SBL återstartar den 1 december. För Borås väntar då bortamatch mot Nässjö, medan Uppsala tar emot Umeå.
* Uppsalas Axel Nordström leder poängligan med ett snitt på 21 poäng per match.
* Poängbäst i Borås är Nimrod Hilliard IV med 19 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget