Fotograf: Josefine Loftenius

Stjärnan skadad – VM-kvalet i fara

Landslagsstjärnan Marcus Eriksson har gjort stor succé i spanska Gran Canaria under säsongsinledningen. Men vill det sig illa kan 23-åringen missa nästa veckas VM-kvalmatcher mot Ukraina och Lettland.

Det svenska herrlandslaget har fått ett tungt besked inför de viktiga VM-kvalmatcherna om en dryg vecka. Lagets kanske viktigaste spelare Marcus Eriksson utgick skadad i Gran Canarias senaste ligamatch i lördags borta mot Monbus Obradoiro. Efter att ha inlett matchen på bästa tänkbara sätt med nio poäng på tolv minuter, så blev det inget spel för 23-åringen i andra halvlek.

Svensken fanns heller inte med när Gran Canaria under tisdagskvällen spelade borta mot ryska Zenit Saint Petersburg i Eurocup. Den spanska klubben skriver på sin hemsida att Eriksson har problem med vänster stortå och att man väntar på fortsatta besked kring skadans omfattning.

Sverige spelar första VM-kvalmatchen hemma mot Ukraina fredagen 24 november och möter sedan Lettland på bortaplan söndag 26 november.

Dela inlägget