Fotograf: Bildbyrån

400 000 kronor i pengaregn över ungdomsbasketen

Ungdomsbasketen tilldelas 488 477 kronor i samband med årets utbetalning från Gräsroten. Totalt får 177 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 5 657 supportrar.

Den förening som får mest är BK Järva med 46 104 kronor, följt av AEK BBK som får 25 584 kronor och Hammarkullens Basketklubb HKB som får 24 662 kronor.

För femte året i rad delar Svenska Spel via Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.
– Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I basketen ser vi ett ökat engagemang där antalet Gräsrotensupportrar har ökat med 20 procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel i ett pressmeddelande.

De tre vanligaste områdena som pengarna från Gräsroten används till är cuper, ledarskapsutbildningar och träningsmaterial.
– Samarbetet med Svenska Spel är värdefullt för hela idrotten. Pengarna från Gräsroten bidrar till att utveckla föreningsverksamheten över hela landet så att fler barn och unga kan komma i rörelse och bli en del av idrottsrörelsen, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

BK Järva:
– Gräsroten gör att vi får fler att hänga med på turneringar och träffa andra ungdomar. Vi har beslutat att använda hela summan till busstransport till Skövde så att alla spelare slipper den kostnaden, vilket bidrar till att fler spelare kan följa med och ha roligt under Skövde Basket Cup våren 2018, säger Isse Isaksson, klubbchef i BK Järva.

KFUM Nässjö:
– Gräsroten är ett viktigt tillskott till vår breda ungdomsverksamhet, där kostnaderna är många och intäkterna begränsade. I år planerar vi att använda pengarna till att försöka bidra med hjälp till anmälningsavgifter till basketcuper för våra ungdomslag, säger Mats Homelius, sportchef i Nässjö Basket.

Dela inlägget