Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 46

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

 

G: Andreas Person, Borås Basket (1)
Person gjorde sin främsta match för säsongen när Borås bortaslog Jämtland med 86-81. Den 26-årige guarden satte samtliga fem tvåpoängsskott, dessutom trillade 4/6 trepoängare i korgen – totalt 24 poäng.

G/F: Axel Nordström, Uppsala Basket (2)
Var planens gigant när hans Uppsala föll mot Norrköping i tisdags. 28-årige Nordström var överallt och noterades bland annat för 29 poäng och nio returer.

F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (2)
Anzuluni har haft en strålande säsongsinledning och gör aldrig en “svag” match. I segern mot Nässjö blev det en ny imponerande insats med bland annat 25 poäng, sex returer och tre assist från Anzulunis händer.

F: Nicholas Schlitzer, Umeå BSKT (2)
Umeå går som tåget just nu och mot Södertälje kom tredje raka segern. Och en som verkligen imponerade var 24-årige Schlitzer som sköt i 22 poäng och dessutom bokfördes för fyra returer och tre assist.

C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (1)
Norrköpings veterancenter spelade enbart drygt 21 minuter mot Uppsala på grund av foulproblem. Men när han väl spelade var han högeffektiv – satte 7/7 från golvet och 7/8 straffkast vilket gav 21 poäng, dessutom fem returer.

 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget