Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Södertälje Kings-Jämtland Basket

Basketveckan smygstartar under måndagskvällen med en repris på förra säsongens gastkramande kvartsfinalserie mellan Södertälje Kings-Jämtland Basket.

Vilka: Södertälje Kings–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 2
När: Måndag 13 november, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: SBLPlay.se

Ikväll möter Södertälje Kings förra säsongens kvartsfinalmotståndare Jämtland Basket, som då var en hårsmån från att ta sig vidare till semi. Årets upplaga av Jämtland har behållit en stor del av spelarna, med några få nya inslag, och har hittills vunnit tre matcher och förlorat tre. Södertälje å sin sida inledde säsongen med 5/5 segrar innan fredagens förlustmatch på bortaplan mot Umeå BSKT, som slutade 97-78.
– Vi kom hem i lördags förmiddag, vi åkte tidiga flyget hem. Det var bra så att grabbarna fick komma hem och vila huvudet och vila kroppar. Vi träffas nu, grabbarna är och kör lite styrketräning nu och så ska vi träffas och gå igenom Jämtland, säger Södertäljes tränare Ludde Degernäs till klubbens hemsida och fortsätter:
– Vi hade inte tillräcklig energi eller hunger i matchen. Problemet var defense över hela banan och det var inte att det var någon spelare, jag tycker att vi alla släppte in poäng över hela banan. Men också får vi inte ta bort att Umeå spelade bra basket, de har ett bra lag. De spelade fyrtio minuter bra och vi orkade inte matcha deras intensitet i matchen.

När Södertälje besökte Umeå i fredags syntes Tobias Borg ombytt på uppvärmningen, även om han inte kom in på planen under matchen. Degernäs bekräftar att Borg närmar sig comeback men att Henrik Sjölin blir borta ett tag till:
– Det är del av hans rehabplan, att han skulle vara med på uppvärmningen där uppe i Umeå. Och sedan ikväll är det meningen att han ska kliva på golvet, sedan hur många minuter det blir, det vet jag inte, men han har fått klartecken från läkaren och Tobbe är redo och sugen på att spela.
– Henke är borta till den 26 november till att börja med, sedan får vi reda på hur det är. Men det är en del av idrotten och det är viktigt att vi stöttar och pushar Henke så att han orkar, det är inte lätt att gå skadad. Så är det, man vill ju vara på banan, men det är en del av utvecklingen, att lära sig och gå igenom det här och komma ut starkare.

Ett intressant namn som har nämnts i samband med Södertälje på sistone är Rudy Mbemba. Degernäs berättar om nuvarande status:
– Rudy tränar med oss, det är ett beslut vi tog för en vecka sedan, så han har tränat med oss en vecka hundra procent. Fortfarande är det inget konkret från någon sida, Rudy vill komma i form och vi behövde folk på träningen. Så att det är där vi är just nu, så vi får se, men vi är öppna för allting och Rudy är också öppen för att snacka. Men det viktiga just nu är att Rudy känner att han är hundra procent i att vara på banan. Om det är i Södertälje eller någon annanstans, det är för tidigt att säga. Han är nära vän med Martin (Pahlmblad), och jag och Rudy har alltid haft ett bra snack mellan varann så att det är den kommunikationen som vi har haft och det är där vi står.

Efter tre raka segrar så har Jämtland nu tre raka förluster, och trots en bra insats mot Borås Basket i fredags blev det förlust med 86-81.
– Vi kommer stärkta ifrån årets i särklass bästa match mot Borås för oss, trots förlust, och vet hur svårt detta kommer att bli men samtidigt skönt med match igen efter det sura slutet på en i övrigt bra insats ifrån Jämtland mot Borås. Södertälje går tungt på några få spelare, så vi kommer förstås att försöka spela fysiskt, snabbt och med hög intensitet för att se om fredagens mach sittet kvar i ben och huvud på Kingsspelarna, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje saknar fortsatt Henrik Sjölin, däremot väntas Tobias Borg vara tillbaka på planen.

Jämtland saknar Brandon Taylor (fotskadad).

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje och Jämtland är två av de tre lag som tar flest returer i SBL – 36.8 respektive 37.3 per match.
* Jämtlands Preston Purifoy ligger femma i poängligan med ett snitt på 17 poäng per match.
* Nick Spires i Södertälje är den som spelare som tar flest returer i hela SBL – 9.5 per match.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget