Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland Basket-Borås Basket

Efter två raka förluster jagar Jämtland Basket ett trendbrott när Borås Basket kommer på besök. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Jämtland Basket–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 7
När: Fredag 10 november, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Två lag med lite olika formkurvor möts i Östersund under fredagskvällen. Jämtland har efter en fin inledning på säsongen nu förlorat två raka matcher, senast hemma mot BC Luleå (90-70). Borås däremot ser ut att ha hittat rätt på alla sätt. Laget reser till Jämtland med två fina segrar i ryggen – Luleå på bortaplan (87-79) och Norrköping hemma (71-65).

Så här säger Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland inför kvällens match:
– Vi kommer inte att spela felfritt mot Borås – men vi kommer att vara bättre förberedda än mot BC. Vi lärde oss mycket ifrån BC matchen och vi har fått en hel del nyttigt gjort under veckans träningar. Självfallet kommer de framstegen att synas under fredagens match, men det kommer att krävas mer än bara taktiska förbättringar för att ta hem segern. När man inte spelar på topp så räcker det inte med att köra in i kaklet – vi måste våga ta sats och gå igenom kaklet. En hundraprocentig arbetsinsats väger upp tekniska misstag mer än väl och då behöver man inte tänka lika mycket.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar Brandon Taylor (fotskadad).

Borås saknar fortsatt Daniel Thuresson, John Brändmark och Simon Gunnarsson.

NOTERA ATT: ✍️
* Kvällens match är den sista i Östersund för William Walker.
* Jämtland har sänkt priset på matchbiljetterna – alla biljetter kostar 80:-.
* Boråsstjärnan Nimrod Hilliard IV ligger trea i poängligan med ett snitt på 19 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget