Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Här är BC Luleås nya satsning: Ett studioprogram på webben

I december gör BC Luleå något som man aldrig gjort förut. I samarbete med Yours släpper klubben det första avsnittet av sin alldeles egna webbshow.

– Det kommer bli Sveriges bästa basketprogram, säger BC Luleås kommunikatör Max Wiik i ett pressmeddelande.

2017/2018 är inte bara en säsong i mängden för BC Luleå. Som ni alla vet är klubben regerande mästare i SBL. Och laget gör allt för att ta guld även 2018. Men det är inte bara på planen som BC Luleå vill briljera. Därför kommer klubben nu att, tillsammans med Yours kommunikationsbyrå, starta sitt alldeles egna studioprogram på webben.
– Vi är övertygade om att ett webb-program ligger helt rätt i tiden. Med Yours hjälp kommer vi att kunna göra det här riktigt bra med flera kameror och helt enkelt en proffsig produktion, säger BC Luleås kommunikatör Max Wiik.

Namnet på showen är ”Studio 19.04”. Planen är att släppa ett rejält genomarbetat avsnitt i månaden med start i december. Max Wiik kommer att vara programledare. Till varje avsnitt kommer också olika gäster att finnas med i studion.
– Det finns ett enormt basketintresse i det här länet och med Studio 19.04 ska vi skruva upp det ytterligare. Det kommer bli Sveriges bästa basketprogram, säger Wiik.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson är övertygad om att det här är rätt steg att ta.
– Vi vill bredda oss som förening och med anställningen av Max vet vi att vi öppnat en ny marknad. Vi försöker hela tiden hitta nya vägar att nå ut med vårt budskap. Det behöver inte alltid bara vara hyllningar. Ibland ska vi vara självkritiska också, säger Lars Mosesson.

Text: BC Luleå

Dela inlägget