Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

TV: Norrköping vann tajt match mot Uppsala

Det satt långt inne, men till slut kunde Norrköping Dolphins ta säsongens tredje seger när man på hemmaplan besegrade Uppsala Basket med 90-85.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Vi var förberedda på en tuff match. Det är ett hårt lag vi möter, de spelar lagorienterad basket. De har några spelare som inte passar oss och vice versa. Vi hade problem med Axel Nordström men också med Viktor Gaddefors, vilket är fullt förståligt då det är två klasspelare. Viktor har höjt klassen på hela ligan och Uppsala i synnerhet. En fröjd för ögat att se han spela, vi får hoppas han försvinner fort för oss andra, haha. Vi är glada att vi kan ta en seger efter två raka förluster och visar att vi är svårslagna hemma.

Kevin Gaines, tränare i Uppsala:
– Vi visste att det skulle bli ett ställningstagande där ute. Det svängde ordentligt i matchen, från minut till minut. Från en coachsynpunkt var det inte så mycket stabilitet för min smak. Men i det stora hela får vi bra offensiv produktion. Axel var fantastisk och Viktor var bra, men Norrköping drog det längsta strået.

MATCHFAKTA / SBL:
Norrköping–Uppsala 90–85

(24–15, 25–23, 15–27, 26–20)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 21, Gerry Blakes 17, Fredrik Larsson 15, Mikael Lindquist 15, Edvin Stark 9, Tyrell Green 7, Abdou Medjedoub 3, Tim Schüberg 3.
Uppsala: Axel Nordström 29, Viktor Gaddefors 24, Mannos Nakos 12, Lukas Friberg 11, Anes Zekovic 9.
Publik: 777.

Dela inlägget