Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Norrköping Dolphins-Uppsala Basket

Den sjunde omgången av SBL tjuvstartar under tisdagen med matchen mellan Norrköping Dolphins-Uppsala Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins–Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 7
När: Tisdag 7 november, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Två lag som haft en lite knackig inledning av SBL möts ikväll i Norrköping. Uppsala står med endast en vinst (och fem förluster), men förlusterna har i de flesta fall varit knappa. Norrköping har två vinster och fyra förluster som i princip kunnat sluta hur som helst. Historiskt brukar det bli jämna och tuffa matcher mellan Norrköping och Uppsala, och det finns stora möjligheter att det blir likadant ikväll.

Så här går Norrköping-tränaren Adnan Chuks tankar inför matchen:
– Vi såg en hel del ljuspunkter i senaste matchen mot Borås i fredags som vi kommer att ta med oss till matchen mot Uppsala. Vi har kunnat träna på riktigt bra under helgen även om vi dras med en del småskavanker. Uppsala är ett lag som spelar väldigt aggressivt på båda ändarna av planen. De är välcoachade av Kevin Gaines och spelar ett så kallat ”smallball” det vill säga utan en riktig center. Värvningen av landslagsspelaren Viktor Gaddefors har vässat till deras spel över hela planen och han blir givetvis tuff att matcha upp. Vi förväntar oss ännu en tuff match och hoppas att vi kan få hjälp av publiken.

Kevin Gaines, tränare i Uppsala:
– Vi gjorde en bra match senast mot Södertälje men vi hade en dipp på fem minuter som kom att avgöra matchen. Viktor Gaddefors har ju en stor roll för oss under den här tiden som vi får behålla honom och han är en riktig injektion på både matcher och träningar. Han visar vilken bra spelare och ledare han är trots att han inte får spela på sin riktiga position. Viktor får ju spela som fyra vilket gör att Axel Nordström får flytta fram som femma, vilket han gör riktigt bra. Anes Zekovic har blommat ut i början av säsongen och han tar kliv framåt hela tiden. Tobias Skyttevall kommer tillbaka från sin skada vilket kommer att hjälpa oss i insiderotationen. När och om budgeten tillåter så kommer vi att försöka få in en import men det är inte speciellt hett just nu. Det är alltid tuffa matcher mot Norrköping och jag förväntar mig inget annat ikväll heller.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer till spel utan Johnell Smith

Uppsala ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag. Frågetecken finns för Rhys Carters medverkan.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping kommer från förlust borta mot Borås (71-65).
* Uppsala föll i fredags hemma mot Södertälje (85-77).
* Uppsala snittar blott 70 poäng per match, Norrköping 82.2.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget