Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

TV: Borås skrällvann i Luleå

Borås Basket bröt under måndagskvällen de regerande mästarna BC Luleås enorma segersvit på hemmaplan. Gästerna vann nämligen med 87-79. Här är matchens höjdpunkter!

Det var dukat för basketfest när tabelltrean BC Luleå tog emot seriefyran Borås Basket i Luleå Energi Arena.

Under den första perioden följdes lagen tätt åt och efter tio spelade minuter ledde BC Luleå med 20-19. Men sedan skulle mycket komma att handla om Borås Basket. Anfört av guarden Nimrod Hilliard drog det gästande laget ifrån och fixade en halvtidsledning med 49-38.
– Det är två bra lag som möts här uppe. Vi visste att Borås var duktiga och har inlett ligan bra. Vi släpper in lite för mycket poäng i första halvlek… Det är en tuff match helt enkelt, säger BC Luleås lagkapten Tim Kearney.

Ja, det var just i den första halvleken som BC Luleå tappade matchen. Och resten blev en lång uppförsbacke. Luleålaget fick jaga – och kom nästan ikapp tack vare Adam Rönnqvist som bombade i hela 27 poäng. Men det räckte inte hela vägen och Borås Basket kunde vinna med 87-79.

Därmed bröt man BC Luleås 26 matcher långa segersvit på hemmaplan i SBL.
– Vi har lite turnovers och de förvaltar dem bra och gör poäng när vi slänger bort bollen. Annars tycker jag att vi gör det helt okej i offence men vi kan inte släppa in så mycket poäng, säger Kearney.

Tim Kearney imponerades av motståndarguarden Nimrod Hilliard som svarade för 26 poäng och åtta assist.
– Väldigt snabb spelare och duktig skytt. Det var första gången vi fick se honom i år. Vi visste att han snittade mycket men vi får göra vår läxa och vara redo nästa gång.

MATCHFAKTA / SBL:
Luleå–Borås 79–87

(20–19, 18–30, 23–16, 18–22)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 27, Brandon Rozzell 20, Yannick Anzuluni 10, Tom Lidén 8, Quinton Upshur 6, Denzel Andersson 4, Daniel Hansson 3, Brice Massamba.
Borås: Nimrod Hilliard IV 26, Marin Mornar 18, Jakob Sigurdarson 12, Andreas Person 10, Jyles Smith 6, Brett Bisping 6, Simon Gunnarsson 5, Fredrik Andersson 4.
Publik: 1 782.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget