Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: BC Luleå-Borås Basket

Två av topplagen i SBL drabbar under måndagen samman i Luleå. BC Luleå får besök av Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 5
När: Måndag 30 oktober, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

Efter ett tio dagar långt uppehåll är det matchdags igen för BC Luleå. Under måndagen kommer tabellfyran Borås Basket på besök och norrbottningarna är minst sagt redo för en tuff fight.
– Det ska bli jätteroligt. Man gnuggar på, tränar och träningsmiljön är väldigt bra. Men det är någonting annat med match. Då ställs det på sin spets. Det är enklare att få upp adrenalin och de sista procenten i vad man gör, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Borås Basket har, precis som BC Luleå, vunnit tre och förlorat en match under inledningen av SBL. Laget från Sjuhärad har en viss kontinuitet i truppen. Men samtidigt en ny tränare i form av Henrik Svensson – och fyra nya importspelare i Brett Bisping, Marin Mornar, Nimrod Hilliard och Jyles Smith.

Och Peter Öqvist hyllar Borås lagbygge:
– Bra storlek och kontinuitet på det svensk-isländska materialet med Mike Palm, Jakob Sigurdarson, Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson. Bra storlek och fysik på importerna. Nimrod Hilliard är en jätteduktig guard. Andreas Person är också en rutinerad, kvick och duktig guard. Det är ett komplett lag.

Vill Borås dra ned tempot eller spela med hög fart?
– De känner nog att de ska kunna hantera båda stilarna. Jag vet att Henrik Svensson gärna börjar i försvaret. Det syns på deras fokus att det är där de inleder matcherna. Sen vill de nog kunna hantera båda stilarna i omgångar.

Årets upplaga av SBL består endast av åtta lag. Det innebär färre grundseriematcher, längre mellan matcherna och så har det även tillkommit två landslagsuppehåll i början och slutet av året.

Hur hanterar ni uppehållen?
– Det är så det är. Om man inte är ett Euroleague- eller Eurocup-lag nere i spanska ACB så ser det likadant ut. En match på lördagarna och sedan ligger du och gnuggar dubbla pass resten av dagarna. Vill man vidare ut i karriären så gäller det att ta vara på tiden och utveckla sig individuellt som spelare men också som lag.

Peter Öqvist fortsätter:
– Sen är det inget att hymla med. För en 30-plussare så kan det vara lite… Det är enklare för ynglingarna än för 30-plussarna. Men kollektivt som lag gäller det att hjälpas åt och trigga varandra till att nå de här procenten så att man blir bättre.
 

LÄGET I LAGEN:❓
BC Luleå ser ut att kunna mönstra fullt lag. Anton Kobylak Berglund, tidigare handskadad, är tillbaka och kommer att göra debut med Luleå-laget.

Borås saknar Daniel Thuresson, Mike Palm och John Brändmark.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå-stjärnan Yannick Anzuluni ligger trea i poängligan med 18 poäng per match i snitt.
* Poängbäst i Borås är Nimrod Hilliard IV med 16.5 poäng per match (7).
* Luleå är SBL:s mest poängglada lag, snittar 87 ppg. Borås 82.3 ppg.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget