Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Matchguide: Södertälje Kings-Norrköping Dolphins

Den femte omgången av SBL smygstartar under torsdagskvällen med toppmötet mellan Södertälje Kings-Norrköping Dolphins.

Vilka: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 5
När: Torsdag 26 oktober, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: SBLPlay.se

Ikväll tar Södertälje Kings emot Norrköping Dolphins på hemmaplan. Södertälje har vind i seglen efter tre raka vinster, varav en i premiärmatchen mot regerande mästarna BC Luleå. Norrköping har vunnit två av sina fyra matcher, nu senast mot Nässjö Basket med övertygande 95-56. Men i det här tidiga skedet av säsongen handlar det naturligtvis mest om att respektive lag ska hitta sin identitet och få lite bättre uppfattning om sina motståndare.
– Vi är i början av säsongen, det är svårt att säga var vi riktigt står ännu. Det viktigaste är att vi fokuserar på vår utveckling – att Nick och Adam fortsätter, Valter är tillbaka och förhoppningsvis kan spela, och Martin fortsätter bära oss tillsammans med Bizi och Aaron, med deras rutin. Det är mycket som kan bli bättre också tycker jag, vi har fortfarande mycket att lära, säger Södertäljes tränare Ludde Degernäs till klubbens hemsida.

Motståndaren Norrköping har fått in två tongivande amerikaner i laget: forwarden Tyrell Green, 16.8 poäng per match, och guarden Gerry Royce Blakes II, 8.0 returer samt 3.5 assists. Samtidigt har en stor del av kärntruppen behållits, med namn som Joakim Kjellbom, Johnell Smith, Mikael Lindquist och Tim Schüberg i laguppställningen.
– Norrköping är som vi vet ett väldigt bra lag med en bra coach, Adnan där. Mycket struktur, de är väldrillade, sedan finns det mycket rutin i Micke Lindquist och Jocke Kjellbom. Tre amerikaner har de ju, men två nya amerikaner som är stora offensiva hot som vi måste försöka stoppa, och sedan har de ju Tim Schüberg och Johnell som vi vet sedan tidigare. Medjedoub är duktig, folk pratar inte så mycket om honom, men han har verkligen visat att han har tagit ett kliv i sin utveckling. Så honom måste vi respektera, han har gjort ett jättejobb. Det är ett väldigt starkt Norrköping och vi vet att vi behöver en hundraprocentig match om vi ska kunna matcha dem, säger Degernäs.

Så här går Adnan Chuks tankar inför matchen:
– Vi kommer stärkta in i matchen mot Kings efter den övertygande segern mot Nässjö. Vi har haft bra fart på träningarna med bra fokus vilket vi är nöjda med. Det kommer att bli en tuff match som vanligt i Täljehallen där vi möter ett välcoachat ”nytt” lag där coachen Ludde Degernäs har behållit några saker från föregående år men där nya detaljer i spelet har tillkommit. De spelar en hård, osjälvisk basket där alla spelar för varandra och laget, en basket som gett vinster i SBL trots att man har skadebekymmer på guardsidan i form av Tobbe Borg och Valter Lindström. Landslagsspelarna Martin Pahlmblad, Nick Spires och Adam Ramstedt har varit ruggigt effektiva och dragit ett tungt lass. Därtill tillkommer Toni Bizaca och Aaron Anderson som alltid spelar en stor roll hos Kings. De har vunnit sina tre första matcher i SBL trots att man legat under i halvtid, men kommit tillbaka och vunnit andra halvlek stort. Vi är redo och ser som vanligt fram emot en tuff drabbning.
LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje saknar fortsatt Tobias Borg och Henrik Sjölin. Valter Lindström fick en smäll på armen i fredagens match mot Borås men ska vara redo att spela ikväll.

Norrköping ser ut att ha alla spelare tillgängliga.

NOTERA ATT: ✍️
* Tyrell Green är Norrköpings främste poänggörare med ett snitt på 16.8 poäng (6) per match.
* Södertälje har fyra spelare topp-15 i poängligan, främst är Martin Pahlmblad med 16 poäng (8) per match.
* Södertäljes stjärncenter Nick Spires leder returligan med elva returer per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget