Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Norrköping tar emot Nässjö

En match spelas i SBL idag lördag. I Norrköping tar Dolphins emot Nässjö Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins–Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 4
När: Lördag 21 oktober, kl 18.00
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Det har varit en tuff inledning för Norrköping i säsongens SBL med en seger och två förluster så här långt. Alla tre matcherna har ju varit högpoängsmatcher och förlusterna har kommit mot lågoddsare till mästartiteln.

Nu väntar Nässjö Basket som också haft det tufft i sina inledande matcher. Man ska komma ihåg att Nässjö började med två tuffa bortamatcher mot Jämtland och Borås för att sedan hemma ta sig an Södertälje Kings som man var riktigt nära att slå men förlorade till slut med 77-74. Nässjö har snittat 62 poäng framåt och 77 poäng bakåt på sina tre spelade matcher medan Norrköping har 86-93. Lagen har mötts två gånger innan ligastarten och då har östgötarna gått segrande ur båda mötena med 80-72 och 86-61.
– Vi har haft en bra vecka för rehab och träning sedan matchen mot Jämtland och vi är redo för Nässjö imorgon kväll (lördag). Vi går sakta men säkert framåt både individuellt och som lag och alla är mentalt förberedda och medvetna om vad som krävs av gruppen. De som behövt vila efter förra veckans drabbningar har fått tagit det lite lugnare med kompletterande rehabträning, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Nässjö svarade som sagt för en riktig stark insats i senaste omgången hemma mot Södertälje, men trots det så räckte det inte till seger. Nässjös formkurva är klart stegrande och för varje match har laget ser mer och mer redo ut och frågan är om detta kan fortsätta även ikväll?
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping har alla spelare tillgängliga.

I Nässjö finns det vissa småskador och sjukdomar på Daniel Eliasson, Sango Niang och Isaiah Johnson och det bestäms först på matchdagen om deras medverkan. Sedan tidigare saknas David Czerapowics på grund av en knäskada.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköpings Tyrell Green ligger tvåa i poängligan med ett snitt på 20.3 poäng per match.
* Nässjös främste returtagare är Isaiah Johnson med sju returer per match i snitt.
* Nässjö är det lag som snittar minst poäng framåt: 61.7 per match.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget