Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Obesegrade Jämtland på jakt efter ny seger

Den fjärde omgången av SBL smygstartar under onsdagskvällen med match mellan Jämtland Basket och Uppsala Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Jämtland Basket–Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 4
När: Onsdag 18 oktober, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Efter två raka segrar på hemmaplan, först mot Nässjö (75-42) och senast mot Norrköping (92-82) är det dags för tredje hemmamatchen i rad för Jämtland. Ett Jämtland som får gälla som stora favoriter till segern efter sin fina inledning på SBL-säsongen.

Uppsala föll klart hemma mot Luleå i fredags, 64-91 och bakom Axel Nordström var det tunt med produktion framåt. Återstår att se hur Uppsala lägger upp taktiken inför kvällens match. Uppsala har så här långt vunnit en och förlorat två matcher. Något som många pratat om innan och nu under säsongen, är att Uppsala är ett mycket kort lag. Förutom Temjae Singleton mäter ingen spelare två meter.
– Det är ingen hemlighet att vi är små och det gör att vi måste kompensera den bristen. Vi måste använda våra styrkor och dölja våra svagheter, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till ÖP:s basketblogg inför matchen.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland:
– Kommer man in och underskattar Uppsalas intensitet, vilja och hårda arbete, så har det ingen som helst betydelse om man är längre eller större.
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Jämtland verkar alla spelare vara friska och hela utom Brandon Taylor som blir borta en dryg månad. Hans ersättare William Walker landar i Östersund senare denna vecka.

Uppsala reser med tio man. Linus Brandin stannar hemma.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsalas Axel Nordström leder poängligan: 22.3 ppg.
* Jämtlands främste poänggörare efter två matcher är Preston Purifoy (15 ppg).
* Jämtland snittar strax under 1 300 personer på sina hemmamatcher.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget