Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 42

Succén är äntligen tillbaka! Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: I detta säsongens första lag har vi även tagit med premiärmatcherna som spelades vecka 40.

G: Arik Smith, Umeå BSKT (1)
Visserligen har det blivit tre raka förluster för Umeå, men säsongsinledningen har visat att man har ett vasst lag och kommer vinna en hel del matcher denna säsong. En stor anledning till det stavas Arik Smith. 23-åringen satte 19 poäng i premiären mot Norrköping och toppade det rejält i fredags mot Borås – 32 poäng.

 
G: Nimrod Hilliard IV, Borås Basket (1)
24-årige Nimrod Hilliard har redan visat att han håller mycket hög ligaklass. Senast i övertidssegern mot Umeå satte Hilliard inte bara 20 poäng utan noterades även för hela tolv assist. Snittar 18.7 poäng och 8.7 assist per match så här långt.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (1)
Uppsala har haft en svajig säsongsinledning där man förlorat stort mot Borås och Luleå, men även tagit en stabil seger borta mot Umeå. En spelare som verkligen spelat på topp är lagets stjärna Axel Nordström som skjutit i 22, 21 och 24 poäng.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (1)
Yannick Anzuluni har haft en strålande inledning på säsongen och mot Uppsala i fredags blev det en mycket fin “double-double” för 30-åringen: 21 poäng och 16 returer. I de två tidigare matcher han spelat blev det 18 respektive 21 poäng.

 
C: Nick Spires, Södertälje Kings (1)
Är det här säsongen då Nick Spires tar över centertronen i Sverige från Joakim Kjellbom? Inte omöjligt. 23-årige Spires har inlett säsongen vasst med 14 poäng, 13 returer och fem blockade skott i premiärsegern mot Luleå. Följde sedan upp det med 13+8 (även här fem blockade skott) i fredagens seger mot Nässjö.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget