Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Bekant amerikan klar för Jämtland

Svensk-bekantingen William Walker har skrivit ett korttidskontrakt med Jämtland Basket.
– Han bör passa bra in i truppen, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

I slutet av förra veckan stod det klart att Jämtland Baskets stjärnamerikan Brandon Taylor missar en stor del av höstsäsongen på grund av skada. Trots att klubben från början inte hade tänkt att ersätta Taylor under hans skadeperiod, så har klubben nu beslutat att ta in en ersättare. Och det är ett välbekant ansikte som landar i Östersund på torsdag – 32-årige William Walker med ett förflutet i bland annat Norrköping Dolphins, Nässjö Basket och Solna Vikings.
– Vi kommer att plocka in William Walker som skadeersättare för Brandon Taylor tills han blir återställd. Jag har haft Walker tidigare som spelare i fyra år så jag känner honom väl. Han bör passa bra in i truppen, säger Torbjörn Gehrke till Jämtlands hemsida.

Den amerikanske forwarden kommer närmast från Inter Bratislava i Slovakien där han var med och vann guld i fjol. Kontraktet sträcker sig i nuläget till den 17 november då SBL gör landslagsuppehåll. Jämtlands förhoppning är att Walker ska vara spelklar till bortamatchen mot Umeå BSKT den 27 oktober.
– Jag var emot en värvning men eftersom att Brandons skada var värre än befarad gör vi denna värvning. Egentligen är han för dyr för oss. Men omständigheterna gör att vi har råd med honom, säger Jämtlands ordförande Erik Westin till Östersunds-Posten.

Dela inlägget