Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Matchguide: “Det kommer att bli en snabb match”

Två lag som kommer från segrar tidigare i veckan möts ikväll i Uppsala. På ena sidan Uppsala Basket och på den andra BC Luleå. Här är senaste nytt!

Vilka: Uppsala Basket–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 3
När: Fredag 13 oktober, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: SBLPlay.se

Efter tisdagens hemmaseger mot Norrköping Dolphins vill BC Luleå inleda en segersvit. Men för att det ska bli verklighet måste man besegra Uppsala Basket borta under fredagen. BC Luleå och Uppsala möttes i semifinal i fjol där det förstnämnda gänget lyckades ta sig till final och senare vinna SM-guld.

Nu har Kevin Gaines (tränare) mannar inlett säsongen med en förlust mot Borås och en vinst mot Umeå.
– Det ska bli kul att åka ner till Uppsala. Uppsala är alltid ett tufft gäng, det är tufft att spela där och de har bra publik. Det kommer bli tufft men kul. Vi är fortfarande revanschsugna efter bortaförlusten mot Södertälje, säger Luleå-spelaren Adam Rönnqvist till klubbens hemsida.

Det är en minst sagt speciell upplaga av Uppsala som BC Luleå möter. Framför allt på grund av att lagets längste spelare, Tobias Skyttevall, ”bara” är 196 centimeter lång. I Luleå finns större kroppar som Brice Massamba (208), Yannick Anzuluni (205) och Tom Lidén (202). Trots det vill BC Luleå vara snabbare än sin motståndare.
– De kommer vilja springa och vi gillar att springa. Det kommer att bli en snabb match där båda lagen gillar att springa upp och ned. Men det passar oss, säger Rönnqvist.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala ser ut att mönstra starkast möjliga lag.

Luleå saknar handskadade Anton Kobylak-Berglund, i övrigt är alla spelare tillgängliga. Denzel Andersson stukade foten senast mot Norrköping men finns med i truppen ikväll.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala har spelat två matcher så här långt: Borås (h) 54-85, Umeå (b) 82-69.
* Uppsalas Anes Zekovic satte 19 poäng mot Umeå, personligt SBL-rekord för 21-åringen.
* Luleå har vunnit en och förlorat en match: Södertälje (b) 83-94, Norrköping (h) 94-79.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget