Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Matchguide: Två revanschsugna lag möts i Umeå

Umeå BSKT var nära en jätteskräll borta mot Norrköping Dolphins i fredags. Nu laddar laget om för att vinna hemmapremiären mot Uppsala Basket.

Vilka: Umeå BSKT–Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 2
När: Tisdag 10 oktober, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: SBLPlay.se

Det var många som mer eller mindre räknade bort Umeå BSKT inför säsongspremiären. Men en mycket stark insats mot Norrköping har gjort att kritikerna nog får tänka om (?).
– De som räknat ut oss före säsongen får nog börja räkna om, vi kan chocka med det här laget. Ni kan förvänta er en bra match av oss. Vi ska komma ut hungriga och går in för att vinna, säger Umeå-spelaren Nathan Dawit till VK:s basketblogg

Jesper Gustavsson, tränare i Umeå:
– Vi är lite besvikna på att det blev knapp förlust i slutet nere i Norrköping, men kommer självklart taggade till vår hemmapremiär. I spelet ändrar vi inte mycket, vi öser på med mycket poäng framåt, men ska försöka stänga till lite mer i försvar. I premiären blev det lite mycket insläppt i fjärde quartern.

Uppsala hängde med i en dryg halvlek i sin premiär mot Borås Basket, men tappade matchen helt i den andra halvleken och föll till slut med hela 85-54.
– Vi måste spela bättre än i fredags. Det är fortfarande tidigt och vi måste få ordning på vårt eget spel. Vi måste lägga en grund som inte fanns i fredags. Den har funnit där under försäsongen och vi måste hittade tillbaka till den, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se och fortsätter:
– Vi möter ett riktigt bra Umeå, som har sett riktigt bra ut på försäsongen och som gjorde en riktigt bra premiär mot Norrköping i Norrköping. De har bra guards, bra skyttar och en insidekille i André Nilsson som tar mycket plats.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Inga skador eller sjukdomar vad det verkar i Umeå.

Uppsala ser ut att mönstra starkast möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Rhys Carter var tillbaka i Uppsala-linnet i fredags efter ett par säsonger utomlands. Blott fem poäng blev det dock för 33-åringen.
* Umeås Egal Saleman var på stort spelhumör i fredags, satte bland annat 24 poäng.
* Arik Smith, Umeå, spelade nonstop i premiären – 40 minuter.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget