Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Matchguide: Finalrepris väntar i Täljehallen

Det har blivit dags för giganterna att kliva in i SBL. På ena sidan de senaste årens maskin Södertälje Kings – och på den andra fjolårets mästare BC Luleå. Uppkast klockan 17.00 – här är senaste nytt!

Vilka: Södertälje Kings–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 8
När: Lördag 7 oktober, kl 17.00
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: SBLPlay.se

När krutröken hade lagt sig efter SM-finalen i våras stod BC Luleå välförtjänt som svenska mästare med 4-1 i matcher. Nu har Södertälje Kings chans till revansch redan i premiären och tränare Ludwig Degernäs manskap som delvis är lite nytt får i princip möta samma lag som i våras, då BC Luleå tagit det numer så kvalitetssäkra ordet ”kontinuitet” till en ny nivå och i princip fått tillbaka hela laget.

Södertälje har själva haft kontinuitet som ett delmål i lagbygget under de senaste fem åren och vi får se om BC Luleå får den effekt som Basketsverige pratar om med att just ha hela flocken tillbaka. Kan det slå tillbaka på något sätt? Kan man bli förutsägbara eller är det bara att bygga på den framgångsrika plattform som byggdes under förra säsongen? Det blir spännande att följa och ett besked får vi redan i premiären i kväll.
– Det är väldigt inspirerande för mig och laget att kliva in i premiärmatchen på hemmaplan mot förra årets svenska mästare och årets storfavoriter BC Luleå, säger Södertäljes nye huvudtränare Ludwig Degernäs till klubbens hemsida.

Både Luleå och Södertälje har haft tuffa europamatcher som sina första utmaningar denna säsongen. BC Luleå har kvalat till Champions League och Södertälje är inne i kval till FIBA Europe Cup.

Så här säger Luleå-stjärnan Brandon Rozzell till NSD.se inför dagens match:
– Vi ser fram emot att spela och mäta oss med ett bra lag. Förlusterna mot Antwerp (i Champions League-kvalet) motiverade oss att bli hungriga och komma tillbaka till där vi var i fjol.
– Det kommer bli tufft i år, alla kommer att jaga mig och laget. Jag vann några priser i fjol, alla vet om det och kommer jaga mig. Men jag vill bara vinna, om jag gör två poäng eller 30, vad som än krävs.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag. Detsamma gäller Luleå.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje föll i onsdags borta mot ungerska Szolnoki med 86-63 i kvalet till FIBA Europe Cup.
* Luleå förlorade med 81-79 och 83-74 i Champions League-kvalet mot Antwerpen.
* Luleå har behållit hela nio av spelarna som var med och tog guld i fjol.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget