Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Matchguide: Premiär hemma mot Umeå

Under fredagskvällen inleds årets säsong av SBL. I Norrköping tar Dolphins emot Umeå BSKT. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 1
När: Fredag 6 oktober, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Så var det då äntligen dags för premiär i SBL 2017-2018 och i Norrköping välkomnar Dolphins Umeå BSKT till Stadium Arena. Umeå kommer senast från två stora vinster mot finska Lapuan Korikobrat, två knappa förluster mot Jämtland och en förlust mot regerande svenska mästarna BC Luleå. Norrköping å sin sida har haft en stark försäsong med sex raka segrar mot meriterat motstånd och en förlust mot Jämtland.
– Vår försäsong har varit riktigt bra och att vi förlorade mot Jämtland i sista matchen beror helt enkelt på att de var bättre. Umeå BSKT i premiären hemma tar vi givetvis på största allvar och vi har den största respekt då de på alla positioner har flera spelare och de är ett mycket välbalanserat lag. De har många nya spelare och är därmed ett klart bättre lag än under säsongen 2016-2017, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Jesper Gustavsson, tränare i Umeå:
– Vi gjorde två bra försäsongsmatcher mot Jämtland där vi ledde ända fram till slutet men orkade inte riktigt fullfölja. Vi har en stor trupp där vi bland annat fått in sju till åtta nya spelare varav jag räknar med att tre av dessa ska kunna vara med i en startuppställning. Vi kommer antagligen att flyga under radarn i år och vi räknar med att vi ska kunna ”gå med” i alla matcher och därmed ge oss förutsättningar för att kriga om poängen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Inga skador eller sjukdomar ser ut att störa i Norrköping. Detsamma gäller Umeå.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeå har nyligen skrivit kontrakt med framtidsmannen Dame Seck. Han kommer i första hand träna med klubben.
* Norrköping har kvar hela nio spelare från fjolårets trupp.
* Umeås Nathan Dawit var knäskadad hela förra säsongen. Han är nu redo för ligacomeback.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget