Fotograf:

Sveriges VM-kvalmatch flyttas

Nu är det klart att VM-kvalmatchen mellan Sverige-Ukraina flyttas från torsdagen 23 november till fredagen 24 november. Matchen kommer fortfarande att spelas i Stadium Arena i Norrköping.

FIBA har satsat stort på sitt nya tävlingssystem där VM- och EM-kvalmatcher i framtiden ska spelas i fönster under den pågående tävlingssäsongen för att skapa fler värdematcher på hemmaplan för varje nation, ge spelarna mer tid för återhämtning under sommarperioderna och utveckla basketsporten på lång sikt.

När Euroleague sent i somras presenterade spelschemat för 2017-2018 hade man inte tagit hänsyn till dessa landslagsfönster – och har fortfarande inte gjort. Detta gör att Euroleague-spelare inte kan spela med sina respektive landslag i viktiga kvalmatcher. FIBA har försökt lösa frågan, men får ingen återkoppling.

För att ändå försöka hitta en lösning har FIBA nu bestämt att man flyttar matcherna lagda på torsdag i november och februari, till fredag. För Sverige innebär det att VM-kvalmatchen i Norrköping mot Ukraina spelas den 24 november, istället för den 23 november som det var tänkt från början.

Här kan du läsa mer om anledningen.

Dela inlägget