Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Hallå där… Magnus Dahlborn

I morgon startar äntligen SBL. Inför starten av årets säsong har vi kollat läget med ett par kända svenska basketprofiler. Idag har turen kommit till den meriterade basketkommentatorn Magnus Dahlborn.

I fjol bröt BC Luleå den fyra år långa segersviten för Södertälje Kings och tog hem titeln. Är Södertäljes storhetstid över nu, och vem vinner i år?
– Luleå är min favorit. I stort sett samma lag som förra säsongen. De kom också igång hårdare med tanke på Champions League-kvalet. Finns ingen anledning att tro att de inte kan vinna igen.

Denna säsong består SBL av åtta lag. De sex främsta går till slutspel. Vilka missar slutspelet och varför?
– Umeå och Nässjö. Umeå har tunn trupp och har tyvärr ingen vinnarkultur. Det blir jämnt mellan Nässjö och Uppsala men jag menar att Uppsala fungerar bättre som lag och har en given ledare i Axel Nordström.

Så här inför starten av en ny säsong är det många nya och spännande spelare att försöka hålla koll på. Vem eller vilka spelare ska vi hålla ett extra öga på i år?
– Antto Nikkarinen och Tobias Borg som dock hamnar under kategorin nygammal.

Två år i rad har Norrköping Dolphins Joakim Kjellbom utsetts till SBL:s mest värdefulla spelare. Kan någon hota honom från att ta sin tredje raka utmärkelse?
– Tobias Borg och Brandon Rozzell.

Avslutningsvis. Vem eller vad önskar du se mer av i SBL den här säsongen?
– Mer publik på matcherna och det ansvaret ligger helt på klubbarna själva. Jag vill inte höra att någon säger ”förbundet gör inget” eller att det är mediernas fel. Fulla hus, så kommer resten sedan.

Dela inlägget