Fotograf: Montage

Basketligan herr byter namn till SBL

Lagom till ligapremiären imorgon fredag, så byter Basketligan herr namn till SBL (Svenska Basketligan). I syfte att tydliggöra svensk herrelitbasket byter Basketligan herr från och med säsongen 2017/2018 namn till SBL. Varumärket SBL fungerar även internationellt, Swedish Basketball League.

I våras tog alla ligaklubbar ett gemensamt beslut, att från och med den här säsongen starkare profilera herrbasketen i Sverige. Under sommaren har ett intensivt arbete gjorts för att bland annat ta fram en ny logotyp och grafisk inriktning för SBL.

Implementeringen kommer att pågå hela säsongen och sker i samförstånd med Svenska Basketbollförbundet.
– Vår förhoppning är att det blir tydligare och enklare för samarbetspartners att identifiera sig med svensk herrelitbasket genom namnet SBL och en tydlig logotyp, säger Föreningen Basketligan herrs ordförande Roland Marklund.

Nytt för den här säsongen är att vi lanserar SBLPlay.se som är vår plattform för alla tv-sändningar från SBL. Här hittar du livematcher, höjdpunkter, arkivmatcher med mera. Alla matcher från SBL sänds på SBLPlay.se.

Så spelas premiäromgången i SBL:
6/10, kl 19.04: Uppsala Basket – Borås Basket (i IFU Arena)
6/10, kl 19.04: Norrköping Dolphins – Umeå BSKT (i Stadium Arena)
6/10, kl 19.04: Jämtland Basket – Nässjö Basket (i Östersunds Sporthall)
7/10, kl 17.00: Södertälje Kings – BC Luleå (i Täljehallen)

Bakgrund:
Föreningen Basketligan herr (FBh) är en ideell förening vars uppgift är att åstadkomma ett fast nätverk och ett stärkande samarbete mellan klubbarna inom SBL och att tillsammans med Svenska Basketbollförbundet, arbeta för en ständig utveckling av svensk herrelitbasket.

FBh är en sammanslutning av alla de klubbar som vid varje tidpunkt finns representerade i SBL.

Dela inlägget