Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Hallå där… Jonte Karlsson

På fredag startar så äntligen SBL. Inför starten av årets säsong har vi kollat läget med ett par kända svenska basketprofiler. Först ut – fjolårets tränare i Borås Basket – Jonte Karlsson.

Denna säsong består SBL av åtta lag. De sex främsta går till slutspel. Vilka missar slutspelet och varför?
– Jag tror att Umeå och Uppsala missar. Umeå för att de lagt sig på en annan typ av satsning (klokt) och materialet samt kunskapen räcker inte till. Uppsala verkar gå igenom ett stålbad ekonomiskt och har blivit av med mängder av spelare som varit framträdande. Har många nya unga spelare som inte varit frontfigurer vilket gör att det kommer ta tid innan de blommar ut.

Två år i rad har Joakim Kjellbom utsetts till SBL:s mest värdefulla spelare. Kan någon hota honom från att ta sin tredje raka utmärkelse?
– Jag såg Jocke i en träningsmatch nyligen och han verkar inte ha mattats av så han är givetvis en kandidat till att vinna igen. Tror dock att han kommer få konkurrens av Tobias Borg och Brandon Rozzell som är mycket viktiga för sina lag.

Avslutningsvis. Vem/vad önskar du se mer av i SBL den här säsongen?
– För det första vore det kul om klubbarna jobbade med att få mer publik. Det är den enskilt största anledningen till att vi skall få en bra och positiv upplevelse vid matcherna. Rent spelmässigt hoppas jag också på mer fart i det offensiva spelet. Jämtland och Luleå genomförde detta till stor del förra året och jag hoppas att många lag följer efter. Sen vill jag se mycket mer intensitet kopplat till farten samtidigt som det vore kul om alla bjöd på sig själva med engagemang och känslor så det känns som om det är på riktigt.

Dela inlägget