Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Jämtland spräckte Norrköpings svit

Sista försäsongsmatchen för Norrköping Dolphins innan SBL 2017/2018 drar igång nästkommande fredag och den här kvällen kom Jämtland Basket på besök för att under lördagen fortsätta sin road trip till Uppsala.

Jämtland kom från blandade resultat i form av knapp förlust mot svenska mästarna BC Luleå, förluster mot starkt finskt motstånd (Karhu och finska mästarna Kataja) och två vinster vardera mot Umeå och norska Baerum. Norrköping å sin sida kommer till spel efter sex raka segrar.

Det blir en ganska givmild inledning på matchen och vid 6-10 redan efter ett par minuter kallar hemmalagets tränare Adnan Chuk timeout för att framförallt få stopp på Jämtlands öppna skottlägen. Det resulterar direkt och Norrköping kan få stopp på Jämtlands offensiv samtidigt som man skärper till sitt eget, men Jämtland vinner ändå första perioden med 18-17.

Norrköping rivstartar den andra och går snabbt upp i ledning men Jämtland kan hänga på mycket tack vare slarvigt spel från hemmalagets sida. Det blir en period som präglas av Jämtlands aggressiva försvar vilket skapar stora problem hos hemmalaget och Jämtland kan behålla ledningen i halvtid, 35-34, efter 17-17 i perioden.

Efter pausvilan gör Norrköping snabbt 8-2 och Jämtlandstränaren Torbjörn Gehrke är inte helt nöjd och samlar laget för en timeout. Hemmalaget ser lite starkare ut efter en förmodad ”hårtork” i pausen men Jämtland tillåts hänga på. Efter ledning med tio poäng kommer Jämtland tillbaka och vid 52-51 tar Adnan Chuk timeout med knappa två minuter kvar av perioden. 26-20 till Jämtland i tredje och man är sju upp, 61-54, inför sista tio.

Även om Norrköping tar sig samman i slutet av den sista perioden vinner Jämtland matchen och spräcker därmed Norrköpings försäsongssvit på sex raka segrar och kan vinna en, inte allt för välspelad, match med 81-74.

Noterbart är att Jämtland kom till spel utan den finländske pointguarden Antto Nikkarinen (stukat fot).

Matchfakta:
Norrköping–Jämtland 74–81

(17–18, 17–17, 20–26, 20–20)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 22, Tyrell Green 17, Gerry Blakes 14, Abdou Medjedoub 9, Mikael Lindquist 7, Tim Schüberg 5.
Jämtland: Will Paul 17, Niklas Larsson 15, Jaan Puidet 12, Preston Purifoy 11, Brandon Taylor 10, Gustav Hansson 10, Daniel Johansson 4, Oliver Gehrke 2.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget