Fotograf: Montage

Rivstart med Europacup för Borås

Ikväll gör Borås Basket säsongsdebut. Detta i FIBA Europe Cup och hemmamatchen mot ungerska Egis Körmend. Här kan du se matchen!

Lagen ska mötas två gånger (hemma/borta) och det totalt sett bästa laget går vidare. Det andra laget har spelat färdigt i Europe Cup 2017/2018. Returen spelas i Körmend den 26 september.

Egis Körmend är en av ungersk baskets historiska klubbar och har funnits sedan 1962. Traditionellt sett har de oftast en bra trupp som är ett topplag i Ungern och som ofta går långt i slutspelet. Körmend har vunnit den ungerska ligan tre gånger och den ungerska cupen sju gånger. Senast i 2016. Det är sjätte året i rad som Körmend deltar i Europacupspel och tredje året som man tävlar i FIBA Europe Cup. Förra säsongen gick laget till ”Round of 16”.

Här kan du se matchen via Youtube:

Egis Körmends lag är atletiskt och de spelar fysisk basket. Truppen är en mix av rutinerade spelare med bra meriter och unga, lite mer oerfarna. Inom laget finns flera bra skyttar och de spelar en offensiv basket. Dessutom spelar de snabbt när tillfälle finns. Körmend spelar väldigt fysiskt, på gränsen till det otillåtna. De är större än Borås Basket på center- och forwardspositionerna, men inte när det gäller guards.

Spelare att hålla extra koll på?

Justin Tuoyo – stor spelare, högt aktad på college i USA och var ett tag aktuell för NBA-draften. Tuoyo är bra i spelet med ryggen mot korgen, samtidigt som han är en bra skytt från trepoängslinjen och en otrolig skottblockare (sjua i hela NCAA).
Marquis Wright – var lagkamrat med Borås Baskets Brett Bisping på Siena College. En pointguard som skjuter väldigt bra utifrån och som framför allt är en poänggörare.
Andre Hollins – en väldigt skicklig spelare som spelat i flera bra ligor i Europa under några år. Spelar på positionerna 1 och 2 och är alltså en så kallad comboguard. Hollins är en väldigt bra skytt och skjuter mycket bra direkt från dribbling. Dessutom är han en bra passare från pick and roll-situationer, samt en ledare på planen¬.
Milan Csorvasi – en ungersk center som spelat ihop med Borås Baskets Jakob ”Iceman” Sigurdarson på Birmingham Southern College.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget