Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Inget avancemang för BC Luleå

Det blev förlust även i den andra matchen i kvalet till Champions League för BC Luleå. Belgiska Antwerpen vann på hemmaplan med 83-74.

Efter förlusten i Luleå i tisdags med 81-79 var BC Luleå piskade att vinna torsdagkvällens retur i Belgien med minst tre poäng. Luleå höll länge matchen jämn, men belgarna var strået vassare och vann med 83-74, totalt 164-153 och går vidare till den andra kvalomgången där man ställs mot ryska Novgorod.

För de regerande svenska mästarna är Europaäventyret nu över för den här gången.
– Sammanfattar man de två matcherna så hade vi behövt knyta ihop säcken bättre hemma. Det är jättetråkigt att Champions League-drömmen är slut. Men det är ändå en sjukt jämn match mot en belgisk ligatrea. Jag tycker att vi står upp bra för svensk basket i cupsammanhang. Sen är man jätteledsen över att det är slut. Nu ska vi kriga på hemma för att vinna ligan, säger Luleås tränare Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Matchfakta:
Antwerpen–BC Luleå 83–74

(22–14, 20–23, 22–19, 19–18)
Poäng, Luleå: Brandon Rozzell 24, Quinton Upshur 14, Yannick Anzuluni 12, Tom Lidén 7, Denzel Andersson 6, Adam Rönnqvist 5, Anton Saks 4, Tim Kearney 2.

(Antwerpen vidare med totalt 164-153)

Dela inlägget