Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Luleå föll i sekundrysare

BC Luleå fick en drömstart på den första kvalmatchen till Champions League. Men belgiska Telenet Giants Antwerp vann ändå slutligen med 81-79.
– Vi är inte helt nöjda med det här, säger tränaren Peter Öqvist.

BC Luleå hade inte kunnat önska sig en bättre inledning på säsongens första tävlingsmatch. Efter fyra minuter av aggressivt försvar och högt tempo offensivt så ledde hemmalaget med 14-5 mot Telenet Giants Antwerpen.

Men det belgiska gänget var snabbt att jobba ikapp det underläget. Och Champions League-kvalmatchen skulle inte avgöras förrän i slutminuterna.
– Det var en jämn match. Jag gillar vår start och stora delar av matchen. Men vi har fokustapp defensivt med för mycket misstag. Vi hade för många minuter när vi tappade kvalitet i vårt fokus både offensivt och defensivt, säger BC Luleå-tränaren Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Efter en rafflande avslutning kunde Telenet Giants Antwerp vinna med 81-79. Anledningen var för många bortkastade bollar och låg procent under korgen av BC Luleå.
– 18 turnovers i jämförelse med Antwerps tio skadar oss. Vi har låg procent under korgen och missar skott vi måste sätta för att vinna hemma. Vi skjuter 23 procent under korgen – och många av dem är layups. Den siffran måste vi få upp, säger Öqvist.

Redan imorgon torsdag är det dags för returmötet nere i Belgien, uppkast klockan 20.30. BC Luleå är heltaggat för att få sin revansch.
– Vi är inte helt nöjda med den här. Vi vet att vi kan göra det bättre. Det kommer bli tufft att vinna på bortaplan men vi vill bara hoppa på planet och åka ner, säger Öqvist.

Här kan du se höjdpunkter från matchen!

Matchfakta:
BC Luleå–Antwerp 79–81

(25–19, 21–22, 13–15, 20–25)
Poäng, Luleå: Brandon Rozzell 20, Yannick Anzuluni 18, Adam Rönnqvist 12, Quinton Upshur 11, Denzel Andersson 8, Tom Lidén 4, Brice Massamba 3, Tim Kearney 3
Antwerp: D. Donkor 14, H. Vanwijn 14, Y. Schoepen 10, P. Lee 9, J. Clark 8, D. Duzinkski 6, T. Kalinoski 6, A. Marelja 6, T. Vervoort 6, I. Bako 2.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget