Fotograf: Bildbyrån

Carter gör comeback i Uppsala: “Känns som jag har kommit hem”

Nu är det klart att guarden Rhys Carter, 33, gör comeback i Uppsala-linnet. Australiensaren mäter 190 centimeter och spelade i Uppsala Basket senast säsongen 12/13, men har sedan dess spelat utanför Sverige.

– Det känns så bra att vara tillbaka i Uppsala. Jag har så många kompisar i stan och inom laget och klubben, så det det känns som jag har kommit hem. Jag ser fram emot säsongen och tror att laget kommer spela en bra stil, och visa spännande basket för publiken. Jag hade Kevin (Gaines) som assisterande coach för fem år sen, och alltid gillade hans stil. Det var en stor anledning för varför jag ville spela här igen, säger Rhys Carter i ett pressmeddelande.

Kevin Gaines:
– Rhys är en klassisk pointguard som är väldigt kreativ i sitt sätt att få alla medspelare involverade. Han är även perfekt i rollen som mentor för våra yngre spelare och är en naturlig ledare på planen.

***
Idag stod det även klart att Uppsala förlänger med Rickard Eriksson, och med det är hittills sex spelare klara för den kommande säsongen.
– Självklart känns det otroligt kul. Efter att ha bott i Uppsala totalt åtta år nu känns det som hemma här. Skulle basketkarriären fortsätta så var Uppsala det ända alternativet då jag ser mig själv leva här, med jobb och så vidare. Nu blir det nionde säsongen i Uppsala-linnet vilket jag är otroligt glad över och jag känner att jag fortfarande har mycket att ge ute på basketplanen, säger Rickard Eriksson.

En som däremot inte får förlängt kontrakt är amerikanen Stanford Brown som varit här på try-out.
– Stan är en fantastisk människa och på denna korta tid så smälte han in i gruppen på ett väldigt bra sätt. Tyvärr så behöver vi en annan spelartyp för vår trupp. En spelartyp som är mer en naturlig femma, där Stan var mer en fyra, som kan ge oss poäng nära korgen. Vi vill ge Stan ett stort tack för den tiden han varit här, säger Kevin Gaines om beslutet.

Dela inlägget