Fotograf: Bildbyrån (montage)

19.00: Här kan du se BC Luleå-Antwerpen

Ikväll inleds säsongen 2017/2018 för BC Luleå. Belgiska Telenet Giants Antwerp står för motståndet på hemmaplan i kvalet till Champions League. Här kan du se matchen!

Under tisdagen går de regerande svenska mästarna BC Luleå in i första kvalrundan till herrarnas Champions League. För att ta sig in i gruppspelet så måste Luleå ta sig förbi tre kvalomgångar. Först ut är Antwerpen från Belgien. Luleå börjar som sagt hemma ikväll, returmatchen spelas i Belgien på torsdag. Om Luleå tar sig vidare väntar i nästa kvalrunda ryska Nizjnij Novgorod.

Så här säger Luleås tränare Peter Öqvist till NSD.se inför matchen:
– De (Antwerpen) har spelare som varit bra under lång tid på en hög nivå. De är större än oss under korgarna så vi behöver göra ett riktigt bra jobb i försvaret. De spelar en modern basket – precis som vi. De har högt tempo och många duktiga skyttar. Jag hade hellre sett ett lite mer ”gå upp med bollen-lag”, men nu fick vi inte det. Nu blir det öppna spjäll och fullt ös.


(Matchen produceras av Sportsground och kostar 89:-)

Här kan du följa matchen poäng för poäng!

Dela inlägget