Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

VM-kvalet inleds i Stadium Arena

Minns ni basketfesten den 2 augusti mot Bosnien-Hercegovina i Stadium Arena? Den 23 november är det dags igen – med den första VM-kvalmatchen någonsin i Sverige.

– Efter en positiv upplevelse mot Bosnien är vi glada att tillsammans med Norrköpings kommun bjuda basketpubliken på ännu en landskamp, säger Norrköpings klubbdirektör Lasse Johansson till klubbens hemsida.

Förkvalet till VM blev en succé i Stadium Arena, där över 2 000 personer såg Sverige vända i den fjärde perioden mot Bosnien. Efter två mindre lyckade resultat borta mot Armenien och Slovakien sydde Sverige ihop säcken i Uppsala och tog sig vidare som gruppetta – och bildar nu VM-kvalgrupp med Turkiet, Lettland och Ukraina.
Kvalet drar igång den 23 november mot Ukraina i Norrköping och Stadium Arena. Den första VM-kvalmatchen någonsin i Sverige.
– Efter en positiv upplevelse mot Bosnien är vi glada att tillsammans med Norrköpings kommun bjuda basketpubliken på ännu en landskamp, säger Lasse Johansson.

Ukraina, Lettland och Turkiet spelade samtliga sommarens EM-slutspel, som tog slut igår kväll (söndag) när Slovenien besegrade Serbien i finalen. Lettland var en av turneringens positiva överraskningar, men tvingades att lämna efter förlusten i kvartsfinalen mot Ryssland. Ukraina och Turkiet fick båda respass i åttondelsfinalen.

Så här spelar Sverige i VM-kvalet:
23/11: Sverige-Ukraina (i Norrköping)
26/11: Lettland-Sverige
23/2: Sverige-Turkiet (ort ej klar)
26/2: Ukraina-Sverige
28/6: Sverige-Lettland (ort ej klar)
1/7: Turkiet-Sverige

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget