Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Efter svåra skadan – Dawit återvänder till Umeå

Han fick hela fjolåret förstörd på grund av en skada. I helgen skrev 23-årige Nathan Dawit på ett nytt kontrakt med Umeå BSKT.

Nathan Dawit kom till Umeå för två år sedan efter att Solna Vikings av ekonomiska skäl drog sig ur Basketligan. Efter den första säsongen med Umeå, säsongen 2015/2016, snittade Nathan Dawit 12.6 poäng och tre returer och 1,8 assists på 31 minuter per match. Ett nytt kontrakt för nästa säsong var snabbt klart till allas glädje. Då var olyckan framme rejält. Den talangfulle shootingguarden drabbades av en svår knäskada efter bara 25 minuter av den första träningen förra säsongen.
– Vi byggde laget runt om kring honom ifjol men vi fick aldrig se det på grund av att Nathan skadades på den första träningen. Så nu är det dags, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Nu är han tillbaka. Knäskålen som gick mitt i tu är nu helt återställd och Nathan ser fram emot en ny säsong med sitt lag.
– Det är 1,5 år sedan jag spelade match och det ska bli så kul att få spela basket igen, säger Nathan Dawit och fortsätter.
– Jag trivs i stan och fick inte påbörja min säsong i fjol, så jag vill påbörja och fullfölja den här i Umeå i år. Vi har ett bra lag och vi kan chocka den här säsongen.

Jesper Gustavsson, tränare i Umeå:
– Det är kul att Nathan är tillbaks i truppen. Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med en av Sveriges mest talangfulla spelare. Han utvecklades mycket som spelare första säsongen och jag tror att han under sin rehab har utvecklats minst lika mycket mentalt. Han kommer fortsätta utvecklas, han har det i sig.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget