Fotograf: Montage

Uppsala tvingas flytta matcher till Rosendal

Efter att spelschemat för Svenska Basketligan spikats så står det klart att Uppsala Basket tvingas flytta tre av sina hemmamatcher till SEB USIF Arena ute i Rosendal.

De matcherna som det rör sig om är dem mot Södertälje Kings (3/11), Umeå BSKT (1/12) och Jämtland Basket (9/3).
– Men, det är inte så dumt med Rosendal. Spelarna tränar ju där väldigt mycket, och ibland är det inte så dumt med en full hall med bra tryck i och med att det är en utmaning att fylla IFU. Det är lite för mycket platser för en vanlig en seriematch för vilket lag som helst egentligen. Varken vi, Sirius eller Storvreta lyckas med det i en vanlig seriematch, utan det är mer när det blir slutspel som det blir tryck, säger Uppsalas ordförande Daniel Fixelius till UNT.se.

Uppsala har försökt har byta speldagar, men det är lättare sagt än gjort.
– Vi har prövat, men det är ett pussel med alla lag. Det som ställer till det är att Borås, Luleå och Södertälje ska spela i Europa också och är styrda av deras spelschema, säger Daniel Fixelius.

Hallen i Rosendal uppfyller egentligen inte ligakravet vad gäller antal sittplatser, men Uppsala Basket har fått dispens för de här tre matcherna då IFU Arena var uppbokad med annat.

Här hittar du hela spelprogrammet för Svenska Basketligan 2017/2018!

Dela inlägget