Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Två förlängningar och seger för Borås

Det satt långt inne och Borås Basket hade väldigt många motståndare att forcera innan segern, med 90-87, var i hamn. Detta efter två tuffa förlängningsperioder mot danska Næstved.

Fredrik Andersson var väldigt bra i slutet av fjärde perioden med sju raka poäng, men det var Andreas Person som sköt matchen till förlängning och som ledde laget under de två avgörande femminutersperioderna.

Onsdagens match mellan danska Næstved och Borås Basket avslutades fysiskt (71-53 till Borås). Sekunderna innan slutsignalen hettade det till en sista gång mellan Næstveds amerikanska guard (nr 9) och Borås Ludvig Johansson. Torsdagens match inleddes i samma fysiska anda. Næstved spelade grisigt och över gränsen. Hemmalaget bestraffades också mycket riktigt med två osportsliga fouls under den första halvleken. Kanske lite i underkant. Efter en period var det dock Borås som ledde matchen, välförtjänt, med 18-9.

I den andra perioden ägde gästerna de inledande sju minuterna och hade ledningen med 33-23 med tre minuter kvar till den långa pausen. Sedan följde tre minuter då danskarna gjorde allt rätt. En run på 10-0 blev resultatet och med halva matchen kvar att spela var det helt jämnt, 33-33.

Precis som i onsdagens match så var Marin Mornar bra i den tredje perioden. På nytt stod den långe kroaten för två tunga dunkar. I mitten av perioden hettade det till, om möjligt ännu mer. Mellan Emil Lundstedt och Næstveds nr 9 igen. Den här gången blev det diskvalificerande foul dömt på båda spelarna. Men Næstved gjorde sedan 11-0 och Borås kallade timeout med 2:18 kvar av tredje perioden.

I slutet av fjärde perioden blev det extremt tajt. Med 1:43 kvar klev Fredrik Andersson fram och satte en trea till 61-63. Sedan gjorde han 63-64 på drive och 65-66 från halvdistans, innan han blev utfoulad med 27 sekunder kvar. Andreas Person sköt matchen till förlängning med trea till 70-70. Efter den första förlängningsperioden stod det 80-80. Men i den andra tog Person ordentligt ansvar och var en tung faktor i lagsegern med 90-87, efter tio extraminuter.

Här hittar du resultat och tider för höstens samtliga träningsmatcher!

Matchfakta:
Næstved-Borås 87-90

(9-18, 24-15, 20-14, 17-23, 10-10, 7-10)
Poäng, Borås: Fredrik Andersson 21, Andreas Person 16, Jyles Smith 10, Marin Mornar 10, Brett Bisping 9, Simon Gunnarsson 9, Emil Lundstedt 6, Ludvig Johansson 5.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget