Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Seger direkt för den regerande mästaren

Den första matchen säsongen 2017/2018 har spelats. Då vann BC Luleå direkt mot Jämtland Basket med 91-86.
– Det var kul att spela match igen, säger BC-tränaren Peter Öqvist.

Säsongen 2017/2018 inleddes på samma sätt som den förra avslutades – med seger. När BC Luleå reste ned till Västerbotten och Umeå så var det förra säsongens kvartsfinalist Jämtland Basket som stod för motståndet. Och det blev en fight som inte avgjordes förrän i slutminuterna.
– Det var kul att spela match till att börja med. Individuellt såg det okej ut men spelmässigt var det ingen riktig höjdare. Jämtland gjorde det ganska bra. De kom in i sina “set plays” snabbt, ganska mycket screens och eftersom det var oscoutat av oss så var vi ett steg sena defensivt. Vi läckte lite för mycket, säger Luleås tränare Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Lagen följdes åt poängmässigt under hela matchen. När halvtidssignalen ljöd ledde Luleålaget med 52-49. Men under den avslutande perioden tog importduon Brandon Rozzell och Yannick Anzuluni över för BC Luleå. Rozzell gjorde tio av lagets sista 16 poäng och ledde laget till vinst. Segersiffrorna skrevs slutligen till 91-86.
– Jämtland spelade en 1-2-2-press som fick oss lite ur rytm offensivt. Men under perioder fick vi igång maskineriet. På slutet fick vi ganska bra “looks”, missade några men sedan klev Yannick (Anzuluni) och Brandon (Rozzell) fram och stoppade i ett par viktiga poäng så vi kunde vinna, säger Öqvist.

Men det finns fortfarande mycket som kan bli bättre, menar Peter Öqvist:
– Vi måste hitta rytmen och kemin lite bättre mellan oss. Vi måste upp i kommunikation både offensivt och defensivt. Det var lite virrigt – vi kan inte ta för givet att rytmen och kemin vi hade i våras kommer gratis. Vi måste jobba på det.

Redan ikväll fredag väntar match mot Champions League-kvallaget Kataja i finska Kauhajoki. Uppkast klockan 17.30.

Matchfakta:
Jämtland–Luleå 86–91

(24–22, 25–30, 17–17, 20–22)
Poäng, Jämtland: Preston Purifoy 19, Will Paul 17, Nick Tomsick 11, Jaan Puidet 10, Brandon Taylor 10, Olle Lundqvist 7, Niklas Larsson 5, Daniel Johansson 5, Gustav Hansson 2.
Luleå: Yannick Anzuluni 18, Tom Lidén 16, Adam Rönnkvist 13, Brandon Rozzell 13, Quinton Upshur 10, Denzel Andersson 10, Anton Saks 5, Brice Massamba 3, Daniel Hansson 3.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget