Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

U20-landslagsspelare förstärker BC Luleå

BC Luleå har gjort klart med en ny spelare. Det handlar om talangen och Luleåprodukten Jonatan Arvidsson, 19.

De regerande svenska mästarna BC Luleå, har kontrakterat guarden Jonatan Arvidsson. Arvidsson kommer senast från spel med BG Luleå där han var lagets viktigaste spelare och snittade 20 poäng, fem returer och tre assist per match. I somras spelade han också EM med det svenska U20-landslaget.

Men den kommande säsongen ska alltså BK Vråken-produkten representera BC Luleå.
– Det känns jätteroligt. Det är en kanonkille och en Vråken-produkt som får ta sina första steg på elitnivå hos oss. Det känns helt rätt, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Han fortsätter:
– Det är förstås mycket jobb som “Jonte” har framför sig. Både fysiskt och intensitetsmässigt men han har alla verktyg för att lyckas i vår miljö. Det ska bli kul att följa hans resa och få jobba med honom.

Jonatan Arvidsson var först på väg att flytta till tjeckiska Prag för att spela med basketskolan GBA (Get Better Academy) under 2017/2018. Så blev det inte. Och nu ser den 183 centimeter långe 19-åringen fram emot sin första säsong i Svenska Basketligan.
– Det känns bra. Roligt. Allt med Prag blev inte av och då tänkte jag att BC Luleå är en väldigt bra klubb att spela med. Det ska mest bli ett roligt och lärorikt år där jag får jobba med mig själv, säger Arvidsson.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget