Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Två spelare klara för Uppsala

Uppsala Baskets lagbygge börjar ta fart. Idag presenterar klubben ett nyförvärv och en kontraktsförlängning.

Nu är det klart att Lukas Friberg, född 1995, stannar kvar i Uppsala Basket. Pointguarden mäter 190 centimeter och snittade i fjol 3.8 poäng per match.
– Det känns jätteroligt att kunna stanna ännu ett år hemma och spela för vänner och familj. Jag ser mest fram emot att få spela matcher med grabbarna i laget framför vår publik i IFU. Vi har inför i år fått ihop ett bra gäng med coacher och fystränare vilket jag hoppas gör att jag kan utvecklas mycket. Jag hoppas kunna bidra med mycket energi och hjälpa laget vinna mer matcher, säger Lukas Friberg i ett pressmeddelande.

Uppsalas tränare Kevin Gaines:
– Jag är fantastisk glad att Lukas valt att spela för oss den här säsongen. Lukas personifierar den kulturen vi vill bygga i Uppsala Basket vilket är hårt arbete och viljan att utvecklas.

Dessutom gör Tobias Skyttevall comeback i klubben.
– Det känns riktigt kul att ha skrivit avtal med Uppsala Basket. Jag är fostrad i klubben och har lirat med några av grabbarna sen sju års ålder, så det ska bli kul att spela här igen. Jag ser mest fram emot utmaningen att etablera mig som ligaspelare men också umgänget med laget både på och utanför planen. Jag tror Uppsala Basket kommer hjälpa mig mogna som spelare och lära mig att läsa spelet bättre. Jag hoppas kunna bidra med mitt mid range-skott och på så sätt ”spredda” golvet i anfall. Mina förväntningar på mig själv är att få en roll i laget som bidrar till matchvinster.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget