Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

KLART: Här är Sveriges VM-kvalmotståndare

Under torsdagen lottades VM-kvalet i basket. Och för Sveriges del väntar matcher mot Turkiet, Lettland och Ukraina.

Turkiet, Lettland och Ukraina. Det är vad som väntar för Sverige i kvalet till VM i Kina 2019. Alla lag i gruppen möter varandra hemma respektive borta, totalt sex matcher. De tre bästa lagen i varje grupp går vidare till slutkvalet som startar hösten 2018. Totalt 12 lag från Europa kvalificerar sig för VM.
– Det är tredje lottningen i rad vi får den svåraste gruppen. Men vi ska utmana dessa stora basketnationer, det här laget är fighters och spelar för varandra, vi ska ge allt vi har för att fälla favoriterna och gå vidare, det kommer att bli fantastiska matcher, säger den svenska förbundskaptenen Vedran Bosnic.

VM-kvalet är uppdelat i tre fönster då det är uppehåll i ligaspelet (undantag NBA och Euroleague). De första två matcherna spelas mellan 20-28 november. Fönster nummer två är mellan 19-27 februari 2018 och de sista två matcherna spelas 25 juni-3 juli 2018.

Datum för Sveriges matcher i VM-kvalet:
23/11: Sverige–Ukraina
26/11: Lettland–Sverige
23/2: Sverige–Turkiet
26/2: Ukraina–Sverige
28/6: Sverige–Lettland
1/7: Turkiet–Sverige

Alla VM-kvalgrupper:
Grupp A: Montenegro, Slovenien, Spanien, Vitryssland
Grupp B: Turkiet, Lettland, Ukraina, SVERIGE
Grupp C: Polen, Litauen, Ungern, Kosovo
Grupp D: Italien, Kroatien, Rumänien, Holland
Grupp E: Belgien, Frankrike, Ryssland, Bosnien
Grupp F: Finland, Island, Tjeckien, Bulgarien
Grupp G: Tyskland, Serbien, Georgien, Österrike
Grupp H: Israel, Storbritannien, Grekland, Estland

Dela inlägget