Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Ny amerikan har landat i Umeå

Umeå BSKT:s andra amerikan har landat, han är därmed den andra importen som klubben kontrakterar inför säsongen 2017/2018.

Pointguarden Eric Gilchrese kommer ursprungligen från Springfield, Illinois i USA men har bott de senaste åren i Oslo där han har fru och två barn. Förra säsongen spelade Eric med Baerum Basket i norska ligan.

Där snittade 30-åringen nästan 18 poäng, 5.4 returer och 6.8 assist per match under säsongens 27 matcher. Eric blev bland annat utsedd till årets försvarare och bidrog mycket till lagets slutliga fjärdeplats i norska ligan BLNO. Innan Norge så har han även hunnit med två säsonger i Österrike samt två säsonger i Kanada som proffs.
– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Umeå och ansluta till laget. Det kommer att bli en rolig säsong med nya erfarenheter, säger Gilchrese i ett pressmeddelande.

Jesper Gustavsson, tränare i Umeå:
– Vi blev rekommenderad Eric av min gamla coach Mathias Eckhoff, han hade honom förra säsongen. Han är enligt Mathias en fröjd att coacha och ha i sitt lag.

Som spelare beskrivs 30-åringen som en hårt arbetande guard med höga krav på sina medspelare, speciellt defensivt där han flertalet gånger under sin karriär fått utmärkelser för sitt ihärdiga försvar. Offensivt så skjuter han bra från dribbling men är även väldigt bra på att attackera korgen och hitta öppna medspelare.
– Jag kommer att leverera och jobba hårt varje dag, varje träning, på och utanför basketplanen. Jag är en ledare och jag ska hjälpa och stötta mina lagkamrater och klubben till framgång, avslutar Eric Gilchrese.

Dela inlägget