Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Här är Ruffins ersättare i Nässjö

Nässjö Basket har letat länge. Men nu har klubben hittat vem som ska ersätta stjärncentern Dartaye Ruffin.

Nässjö Basket har skrivit kontrakt med den amerikanske centern Isaiah Johnson. Johnson är 23 år gammal, mäter 208 centimeter och väger cirka 135 kilo. Han avslutade i våras en mycket framgångsrik collegekarriär med Akron ZIPS och snittade säsongen 2016/2017; 16,6 poäng, 7,1 returer och 2,9 assists. Han belönades efter säsongen med att bli uttagen i prestigefyllda Portsmouth Invitational Tournament.

Tanken är att Johnson ska ersätta stjärncentern Dartaye Ruffin.
– Vi har haft tålamod med centerpositionen då vi vet hur viktigt det är att vi ersätter Ruffin på bästa sätt. Vi har nu hittat vad vi sökt och lyckats få Isaiah Johnson till Nässjö Basket och kanske är detta vår största värvning hittills, i dubbel bemärkelse. Johnson har en grym potential och vår förhoppning är att han redan från dag ett går in och dominerar området under korgarna samt skapar utrymme för våra skyttar med sin blick för spelet, säger Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon till klubbens hemsida.

Så här säger Nässjö-tränaren Felix Alonso om Johnson:
– Jag är riktigt nöjd med det här nyförvärvet, vi har jobbat hårt för att hitta en ersättare till Ruffin, vi har haft tålamod och jag tror att vi fått en spelare som kan göra stort avtryck i ligan. Det är viktigt att komma ihåg att vi har fyra rookies plus att Sango är ny i den här ligan. Säkerligen har vi det yngsta laget i tävlingen och kommer att behöva tid att få ihop alla bitar, särskilt som Sango ska spela Afrikanska mästerskapen med Senegal. Men jag är nöjd med truppen, vi har inte samma erfarenhet som andra, men vi har andra verktyg.

Dela inlägget