Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Ny pointguard klar för Södertälje

Södertälje Kings har tecknat kontrakt med den amerikanske pointguarden Derrick Wilson. Derrick spelade förra säsongen i Danmark (SISU) och snittade dryga 12 poäng, 5 returer och 4 assist.

Collegekarriären gjorde han på Marquette som spelar i den respekterade konferensen ”Big East”.
– Jag är verkligen exalterad över att få spela med Södertälje Kings nästa säsong. Det är en stor möjlighet för mig att få vara en del i en framgångsrik organisation där jag kan utvecklas som spelare varje dag. Jag ser framemot att komma till Södertälje och starta min resa, säger Derrick Wilson.

Södertälje-tränaren ”Ludde” Degernäs:
– Derrick har mycket rutin efter spel på Marquette, där han var lagkapten de två sista säsongerna. Med honom får vi en pointguard som är en fantastisk lagspelare och en bra försvarare. Han kommer sätta medspelarna i bra situationer på banan både med sitt spel och också med sitt ledarskap.

Derrick ansluter tillsammans med Aaron Anderson till laget den 22 augusti.

Dela inlägget