Fotograf:

EU-spelare klar för Umeå

Umeå BSKT har skrivit kontrakt med Nick Schlitzer, 24. En amerikansk skytt som gör sin tredje säsong som proffs, sin första säsong som EU-spelare efter att han fjol fick italienskt pass.

Storskytten från Pennsylvania gick fyra år på Philadelphia University, under Hall of Fame coachen Herb ”Shot Doctor” Magee, där han snittade 17 poäng per match och var lagets stjärna.

Schlitzer är dessutom en av PhilaU Rams genom tiderna bästa skyttar, snittade hela 39,7% från trepoängsland (242 stycken totalt) vilket ger honom en med en tredjeplats i skolans ”record book”. Bland andra prestationer vann Schlitzers högskolelag CACC Turneringen två år i rad (2014 och 2015). Nick utmärktes 2015 som en av spelarna i ”All-CACC 1st Team”.
– Sent i januari kom jag till Olimpi och det var en annorlunda situation för mig. Jag ser fram emot att få komma in i försäsongsträningen med Umeå och lära känna killarna, säger 24-åringen i ett pressmeddelande.

Proffskarriären tog fart och Nick fick en bra start med Surrey Scorchers i brittiska BBL, där han bland annat spelade med Andreas Schreiber.
– Nick är en av de bästa skyttarna som jag någonsin tränat och han är en enorm lagspelare, sa Surrey Scorchers tränare Herb Magee vid en intervju till brittisk media inför övergången till Surrey Scorchers i BBL.

Nick Schlitzer:
– Coach Magee lärde mig mycket och han sa till mig att jag ska spela mitt spel och tro på mig själv. Han påpekade alltid hur viktigt det är att vara professionell i allt vi gör, såväl på som utanför parketten.

Efter en stark säsong i Storbritannien med Guildford-laget anslöt Nick sent under förra säsongen till Olimpi Tblisi i georgiska högsta ligan. Schlitzer sköt solida 38% från distans under 28 matcher och snittade 11.2 poäng, 3.9 returer och 1.3 assist.
– Med Nick kommer vi att kunna sprida golvet för André och våra kreativa guards bättre än förra året, då han konstant är ett hot utanför trepoängslinjen, säger Umeå-tränare Jesper Gustavsson och fortsätter:
– Nick har ett rykte av sig att vara en riktig hall-råtta, han påminner mig väldigt mycket om Tim Whitworth som spelade här i Sverige för några år sedan.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget