Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Nordamerikansk forward klar för Norrköping

Ännu en nordamerikan tar plats i Norrköping Dolphins trupp – kanadensaren Tyrell Green.
– En atletisk spelare som bidrar med mycket energi, säger tränaren Adnan Chuk.

Den tredje och sista platsen för spelare utanför EU tas av Tyrell Green. Den 21-årige forwarden kommer från University of Nevada, Las Vegas (NCAA) där han under förra säsongen snittade 11,7 poäng och 5,5 returer per match.
– En atletisk spelare med ett bra skott utifrån. Han är väldigt aggressiv i returtagningen och bidrar med mycket energi. Vi har följt honom nu sista året på college och under sommaren i olika ligor, så han var tidigt intressant för oss. Vi är självklart glada att han väljer att spela hos oss, säger Adnan Chuk.

Tyrell Green gick high school på Saint Benedict’s Preparatory School och tar nu efter tiden i Las Vegas klivet till Sverige som det första stoppet utanför Nordamerika.
– Det är lite annorlunda då han inte spelat i Europa tidigare, inte bara i spelet utan också livet utanför. Tyrell kommer till en helt ny kontinent, bara det kan vara chockerande. Att du lämnar ditt eget land och familjen. Det är en process och vi får inte ha för stora förväntningar tidigt, det är som sagt en radikal förändring för honom. Vi måste ha tålamod, säger Adnan Chuk.

Hur vill ni använda honom?
– Som en ”tre-fyra”. Han kan både ”posta” och öppna upp golvet genom att vara ett hot bakom trepoängslinjen. Tack vare hans atletism kan vi spela olika typer av försvar och det underlättar för hela laget.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget