Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Grundpelare klar för Umeå BSKT

26-årige André Nilsson är klar för ytterligare en säsong med Umeå BSKT i Basketligan. Den meriterade Medelpad-sonen är en av de största spelarna i Basketligan med sina resliga 209 centimeter.

– Jag har pratat mycket med Jesper och Luca om den roll de vill att jag ska ha och det känns riktigt bra, säger André Nilsson i ett pressmeddelande.

Den rutinerade centern är nu klar för sin åttonde säsong i Basketligan. Med sig på meritlistan har han två SM guld (2009 och 2011) samt ett silver (2013). Under förra säsongen med Umeå-laget snittade André på 34 matcher 20.5 minuter, 8.6 poäng och 5.6 returer.
– I den roll vi vill ha André i år kommer han trivas bättre och jag vet att han kommer leverera, säger BSKT-tränaren Jesper Gustavsson.

André Nilsson har studerat energiteknik och fortsätter på Mastersprogrammet för att bli civilingenjör.
– Jag kommer fortsätta studera i Umeå i två år och jag känner mig väldigt motiverad inför den här säsongen. Att kombinera studier med elitidrottande fungerar väldigt bra i Umeå, säger 26-åringen och fortsätter:
– En viktig faktor i valet av att fortsätta med Umeå är satsningen med majoriteten svenska spelare och långsiktighet. Klubben vill bygga långsiktigt med stabilitet vilket tilltalar mig.

Umeå BSKT har nu tre kontrakterade spelare och inom kort kommer ytterligare spelare att presenteras.
– André är en viktig grundpelare för oss. Han kommer vara en viktig spelare för oss den här säsongen. Han tillför mycket för laget och ger oss stabilitet, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget